Rumcájsz talált tárgya

Kezdem az elején.
Sok évvel ezelőtt a TASZ (nem a régi szovjet, hanem a mai magyar jogvédő) elhatározta, hogy plakáttal tájékoztatja az ifjúságot, hogy ha szívnak, azt hánytól hány évig terjedően szívhatják meg. A karikatúrát választották üzenethordozónak, engem pedig ötletelőnek és tervezőnek.
Ez a plakátocska született:


Telt múlt az idő, és nem oly rég Rumcájsz, (nem a scsecsini, hanem akit a Kretén füstje megcsapott), jártában keltében rábukkant egy plakátocskára, amit négy részletben lefényképezett, és elküldött nekem, hogy örömöt szerezzen vele.
Hát volt is nálam nagy öröm.
Ugyanis nekem nincs ilyen plakátom, nem is láttam még ilyet.
A plakát távolról emlékeztetett az én régi plakátomra, közelről azonban akadtak eltérések.
Új rajzokat fedeztem fel rajta például, szépen beillesztve a többi közé. A kiadó neve sem TASZ, hanem BRF- és az utolsó betűt eltakarja a felpöndörödő papír csücske, lehet tippelni, hogy K vagy CSÉ van ott. És hiányzik az a rajz, ami arról szól, hogy a rendőrségen a kihallgatáson mire ügyeljenek a saját érdekükben a lebukott ifjak. Az pedig, hogy a fő karikatúrám szövegébe belenyúltak, és törölték a narrátor szövegemet, külön meglepetés volt.
Rajzoló nevet feltüntetve nem találtam, pedig úgy sejtem, lehetne ott több is, például az enyém, és például azé, aki ügyesen odarajzolt még. De a fotó elég homályos volt, lehet, hogy bolhabetűkkel ott van valahol a szerzői jog. Ki tudja.

A négy fotóból egyberagasztgattam a plakátot, tessék:

4 megjegyzés:

Unknown írta...

A képeken valóban nem látszik, de sajnos tényleg lemaradt az alkotók neve. Ez a rendőrség nem valami jogkövető!

ui:
Jičín, Szczecin egykutya! :D

Névtelen írta...

Höh, szerintem a rendőrségen vannak a legnagyobb bűnözők, úgyhogy nem meglepő... Bezzeg a SÜN-t már levédett márkájuknak tekintik, azért bűntetést is szednek... nekik meg szabad....


B.

Őszi írta...

Perejjé !

Névtelen írta...

Szegyen. >:(