Délelőtt

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmm... mikori ez? ha tenyleg valami malladozo ludas matyibol van bemasolva, akkor oke, viszont ha direkt retros, mint pl a gondocs-rajzok egy ideje, akkor meg vagyok ijedve. vizualisan tokeletes, marabu-fele, felszines divatokra fittyet hanyo, magaban biztos marabu-rajzokat akarok (mint publikum), nem mintha ez a fajta retro onmagaban ronda volna, de mert ilyet barki tud cisnalni, aki megtanulja a szabalyokat, marabuzni meg csak On.

Névtelen írta...

oke, ahogy elnezem a korvonalait, valoszinuleg uj... ertem en, hogy on egy vizualis muvesz is, nemcsak filozofus, de ennek a (hanna-barberas? nem tudom a szakkifejezeseket) stilusnak nagyon eros a jellege, es akarmelyik reklamban vgay partiflyeren megtalalhato...

vegulis on rajzol, en nezem, ez a munkamegosztas, es orulok is neki, de ha mar van ez a komment-opcio, gondoltam, szovateszem...

(ez a photoshopos koszolodas meg eleg paradoxul nez ki, gondolom nyomtatasban meg paradoxabb (azert gondolom, hogy photoshoppos vagy egyeb programos, mert a neveteses kepen lelog a koszrol a "marabu" felirat, ami egy csak ugy beszkennelt kep eseteben nem valoszinu), en csak akkor hasznalnam, ha specifikusan a dolgok alsagos voltara akarnek reflektalni)

ettol meg riszpekt stb.

Névtelen írta...

hehe, ez eszembe se jutott, de elvben az is lehet, sot valoszinu, hogy on kezzel, papiron maszatolja ossze a maszatolandokat, es ekkor a fenti meltatlankodas csak azt mutatja, ahogy mashogy mukodik a mai gyerekek agya rajznezes kozben.

A Gondocs-fele grafikak viszont tenyleg nagyon valoszinuleg digitalisan texturazottak, pl itt http://3.bp.blogspot.com/_CDDRGluDCKU/SpZOlSB1cPI/AAAAAAAABXU/092QJ8944bY/s1600-h/whale.jpg, csak hogy a kontext vilagos legyen. (es nem mondom, hogy ez feltetlenul rossz, de azok masrol szolnak).

:)

es ezennel abba is hagyom a hivatlan kommentelest, ujje!

Névtelen írta...

ui: ok, fogalmam sincs, hogyan kesziti on a koszlott effektet, es nem is teszek ugy, mint aki tudja, mi valoszinu, es mi nem.

Szabó Jenő írta...

Mindannyian ismerjük ezt a szomorúságot, amikor mi boldogok lennénk másokkal, de mindenki másnak fontosabb dolga van.

Például maszatokat és foltokat rakni homályos módszerekkel rajzokra, nem mintha értenék hozzá.

Névtelen írta...

Mint rendszeres marabuzó (és a javát egy külön e célú könyvtárba áttulajdonító) felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy nem a rajz technikája ad okot szomorkodásra, hanem, amit üzen/megállapít!
egy másik Névtelen, de KELETről

sokatiros nevtelen, aki szinten keleti amugy írta...

szabojeno, igy legyen az ember korrekt es korultekinto... :P

Marabu írta...

A rajz kosz és maszat nélkül nem az lenne, ami. Kell rá, mert erősíti a rajz üzenetét, tehát tettem rá.

Viszont nincs nekem annyi időm, hogy órákat tölthetnék művészi, kézimunkás, míves rajzkoszolással, tehát segítségül vettem a számítógépet. Majd ha művész leszek, biztos kézimunkázni fogok, de egyelőre újságíró vagyok, és csöppet sem zavar, hogy a munka könnyítéséhez számítógépet, internetet használok.

Rajzoltam már tussal, mártogatós rajztollal. Szép volt a vonal, viszont sokáig tartott a munka, nem jutott elég időm arra, hogy kikönyököljek az ablakon, és bámuljam a csillagokat. Festettem már ecsettel is. Sokáig tartott, ronda is lett, meg el is rontottam, úgyhogy folyton elölről kellett kezdenem. Régen túl sok időt vitt el a kivitelezés. Most már a számítógép sokat segít. Volt idő, amikor magam vittem a rajzokat a szerkesztőségekbe, villamoson. Túl sok időt vitt el. Most ímélen küldöm.

A rajzaimat nem műalkotásnak szánom, hanem
A) viccnek
B) üzenetnek
C) kellemes folthatásnak az újságok szövegfelületei közt

Névtelen írta...

Ez legalább őszinte (nem kevés szerénységgel, ami sosem árt, főleg nagy művszeknél).

és ezzel végre választ kaptam a múltkori (kiállításos) kérdésemre is: a rajzok valóban számítógéppel készülnek. (legalábbis részben)
Fura, valahogy nem igazán számítottam rá, de igazából nem is meglepő.

21. század, vagy mi. (a "XXI" írásmód is már elavultnak érződik...)

Yarner

Névtelen írta...

Amúgy a rajz jó, erős.
Nam "haha" felnevetős, mint pölö a vadnyugatos, de megállít.

felhívnám a figyelmet a főalak arcvonásaira. Technikailag nincsenek is neki, de mégis...

Yarner

Névtelen írta...

Marabu, hogy készíted a rajzokat? kézzel megrajzolod, beszkenneled és megszínezed? :)
amúgy miért nem nyer aki a babakocsis játékot játssza? ez kérem a családcentrika? :))