100 éves iráni karikatúra

A szöveg csak ennyi. - Hé, várjanak!
Mi ebben a vicc, kedves olvasók?
Kitalálja valaki?
Nekem már van tippem. Mókás élethelyzet ez. De ahhoz, hogy lássuk a fonákot, száz évvel ezelőtt kellett volna élnünk, ott messze.

Várom a megfejtéseket.

12 megjegyzés:

B. írta...

Szerintem azért vicces, mert iránban is MÁV vonatok vannak, vagyis mind állnak és várnak ezért lehetetlen őket lekésni!!
Mit nyertem? :)

B.

Névtelen írta...

A bácsi kezében van a megfejtés. Használd a vizipipát + a belevaló füvet dekódernek és leesik. Kalcsör meg 100 év ide vagy oda.

P.

Névtelen írta...

Csak tippelni tudok:
Az 1906-os forradalom elsöpörte a Kádzsár dinasztiát, összehívták az első országgyűlést, bevezették az alkotmányos királyságot, és az öreg nem bírt haladni a korral.
Ha jól nézem, a fickó a legutolsó kadzsar divat szerint öltözött...

G*

Névtelen írta...

Szépek ezek az évfordulók, na.
Úgy hogy én is hivatkozom egy évfordulóra: pont ma 21 éve és jó pár hónapja és napja (pontosan: 1998. decemberében) jelent meg a VESZETT VERÉB (ki ne emlékezne rá!) c. lapban a 26. oldalon a SZOLGÁLUNK ÉS KÉKLÜNK három csíkja, kedvenceimmel, Kovács zászlóssal, Tónival, Vörös Pepivel és Gyöngyikével.
Ma is van azoknak aktualitása.
Nosztalgiáztam.
*fr

Marabu írta...

Természetesen nem vagyok százéves iráni humor szakértő, de úgy vélem, a rajz fékezhetetlenül kacagtató hatását az a kis kancsócska gerjeszti az öregúr kezében. Az, hogy lekési a vonatot, még csak egy átlagosan mulatságos helyzet. De hogy miért késte le, az itt a kérdés. Véleményem szerint a kulcsmotívum a kancsó.

Mi, bunkó ejrópai kereszteslovagok semmit sem a testi higiéniáról. Hosszú magyarázat helyett egy kis segítséget veszek a Földvarázs blog 32. napjának bejegyzéséből:

"...korbesetaltuk meg a mi sziklatombunkre epult erod romjait, majd leereszkedtunk egy hasadekban s egy "nyilvanos wc a la India"-n (azaz egy viszonylag eldugottabb hely, ahova az indiai ferfiak, kis fenekmoso kancsocskajukat kezukben fityegtetve, csapatostul jarnak, s egymas mellett sorban guggolva vegzik dolgukat) keresztulvagva sikeresen eljutottunk a topartra - ahol egyebkent badami fo nevezetessegei, a sziklaba vajt barlangtemplomok is talalhatoak - ..." ( http://gt2006.freeblog.hu/page/8/ )

Mi a sliccünket húzgatjuk, meg a derékszíjunkat igazgatva az ingünket tömködjük a nadrágba, míg az öregúr a kaftánt kecsesen leengedve a kancsócskával a kezében sietne vissza a kupéba.

Lehet nevetni.

Marabu írta...

Félreértés oszlatása.
Nem az iráni karikatúra 100 éves, hanem ez egy száz éves iráni karikatúra.

(A Szolgálunk és Kéklünk már beszkennelésre vár. Tanulságos lesz majd látni, hogy tíz éve milyen rosszul rajzoltam. Száz éves rajzokhoz képest is.)

Névtelen írta...

(Vajon milyen lehet a félreértésoszlatás?
Valaki ordít egyet, hogy:
„Félre, értés!” ?
Na, mindegy.)

Van, aki popsi-kancsó nélkül ki se mozdul otthonról.

Van, akinek tarisznyájában mindig ott a maga faragta kan-si-kecu.
*fr

Ipari kem írta...

Ha lehet kerni, kerhetnem azt a musorjsagot, ami anno a kretenben jelent meg, azt hiszem harom oldal, masfel ora alatt sikerult elolvasnom, mert fetrengtem a rohogestol, szo szerint ugye? Kulcsszo: feherlofia hagyomanyorzo animalporno

Unknown írta...

A műértő közönség nosztalgiázik, a Mestert (pontosabban a kötetét) pedig újra jelölték az Alfabéta díjra:
http://komikon.hu/alfabeta-jelolt-stripgyujtemenyek/

Névtelen írta...

Síszünet?
:-)

Névtelen írta...

rekedés?
*fr

Marabu írta...

Ipari Kém

A Műsorújság sajnos nincs szkennelve, feldolgozva, elég nehezen tudnám itt közölni.

Bár egyszer mégiscsak digitalizálni kéne.