Még egy az asztalfióknak

Folytatva a tegnapi bejegyzést - ez a HVG-be készült rajz nem jelent meg. Kár, mert nagyon megszerettem, az egyik kiskedvencem tavalyról.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Marabu!

Nem is gondolod talán, de akkora örömet tudsz szerezni sokaknak egy jól sikerült karikatúrával, hogy ezzel az egész napot megvidámítod.

Nem beszélve arról, hogy már reggel sietek, és türelmetlenül várom, hogy mikor érkezem be a dolgozóba, hogy megnézhessem a mai rajzodat. Szóval akár az egész népgazdaságot meglendíted egy-egy alkotásoddal ;-)))

Szép napot mindenkinek!

Névtelen írta...

Az egyik (na, melyik?) oldali boltocska homlokzatának puritán klasszicizmusa a szépemlékű Ludwig Troostot idézi. Esetleg a kirakatba kívánkozna egy bakelit dobozos, lengőnyelves hangszórós birodalmi néprádió. Hová megy a kefebajszos? (Pont olyan, mint a Hubert Lanzinger ’Der Bannerträger’ c. portréján látható manusz.) A másik (ugyanazon) oldali (mert hogy csak attól függ, honnan nézzük) boltocska sztalin-barokkos hangulata is megkapó (itt meg elférne egy diszkrét utalás „A Csernomorszki Állami Térművészeti Akadémia Tanműhelye Mellett Működő Táplálkozási Minta Intézet’-re).

Ismét volna aktualitása e két párhuzamosan működő totalitárius rendszer-franchise-nak?
*fr

hf írta...

Hehe ez nagyon jó!
És érthető cikk nélkül is :)

Névtelen írta...

Nem győzöm csodálni, hogy milyen fantasztikusan meg tudja jeleníteni a Mester egy-egy vonallal a különböző karaktereket... Persze lehet, hogy nem először csinál ilyet ;-)

Őrült jó lett Sztálin meg Adolf is, de a rohamsisakos tekintet is szenzációs!

És jutott még ideje az esőcsatorna precíz kidolgozására is. Döbbenetes.

Gratula!!!