Évzáró

Félre a tréfával. Zárjunk évünket egy kis statisztikai összegzéssel.


KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A PÚZÓS VICCEK TÁRSADALMI ELFOGADOTTSÁGÁRÓL
PVEKI (Púzós Viccek Elfogadottságát Kutató Intézet) felmérése, 2009.1. A púzós viccek elfogadottsága a biztos pártválasztók között:

biztos igen
MSzP szavazók: 48%
Fidesz szavazók: 39%

biztos nem
MSzP szavazók: 55%
Fidesz szavazók: 47%

talán, de csak ha
nincs odaírva,

hogy "pú" vagy "trotty"
MSzP szavazók: 34%
Fidesz szavazók: 57%2. A púzós viccek elfogadottsága bizonytalan pártválasztók között:

- Egyetért vele: 73%
- Csütörtökönként is szeretne púzós vicceket: 27%
- A nem púzós vicceknél és képregényeknél is igényelné, hogy csillaggal legyenek jelölve azok a mellékszereplők, akik éppen elpúzzák magukat, de ez nem tartozik szorosan a rajz cselekményéhez: 19%
- Szeretne CD mellékletet is a viccekhez: 31%
- Hajlandók lennének plusz anyagi áldozatot is vállalni vicclapok megvásárlásánál, ha így megoldható a hatalmas nagy púzásokat ábrázoló viccek kihajtogatható leporellós mellékletként való megjelentetése: 17%
- Szeretné, ha a tévéhíradó is megemlítené a jobban sikerült púzós vicceket: 63%


2 megjegyzés:

Rumcájsz írta...

Ez jó!

Boldog új évet!

Névtelen írta...

Kevesen tudják, hogy Adler Alfréd éppen a púzós viccek eltérő értelmezése okán szakított a nagy tanítóval, Freud Zsigmonddal.

Alfrédről tudni illik, hogy sajnálatos testi adottságai miatt nem tudott bátyjaival versenyre kelni bizonyos emberpróbáló helyzetekben (atyjuk gabonakereskedő volt, ebből adódóan bőségesen jutottak mindenféle magvak a családi asztalra, nota bene: szelek!), és talán a gyermekként tapasztalt tehetetlenséggel és visszautasítottsággal járó keserűség alapozta meg az alsóbbrendűséggel kapcsolatos koncepcióját.

Álláspontja szerint a púzás az ember barbár, ősi aktusa.

Freudtól eltérőn nem az elfojtott szexuális tartalmakat tekintette a viselkedés mozgatórugójának, hanem a felsőbbrendűségi törekvések és a környezet interakcióját, ami a hétköznapi élet színpadán a férfi-szerep magabiztos vállalását és a környezet feletti uralkodás igényét kinyilvánító púzásban és a környezet arra mutatott reagálásában nyilvánul meg.

Megfigyelte, hogy a társadalom ezt a dominanciatörekvést igyekszik elnyomni bizonyos szocializációs mechanizmusok által, ami megbetegítheti a lelket és az individuumban frusztációt kelthet.

Azt vallotta, hogy a púzással vagy az analóg tartalmú púzós-viccek mantraszerű kimondásával okozott kiélezett helyzetek edzik a személyiséget.

Egyelőre erről ennyit. (A Kreténért nagy kár.)

*fr