VIDOR heppeningelés

Hazatértem a Vidor fesztiválról, hoztam szép színházi élményeket, (elsősorban: Hű, de messze van Petuski! - Tamási Zoltán Capitano-díjával), zenebona utóhangokat a fülben, (Rosenberg Trio, Cáceres), és a hangulatot, a színház, az utca hangulatát.
Most hát kezdődik az itthoni íróasztal rabszolgaság.

De még hadd idézzem fel a múlt csütörtököt, amikor a képreményes Kertész Sándor, Képregénytörténeti és Képregényfejlesztési Manedzser, meglepetésként egy hirtelen karikatúrakiállításocskát rittyentett a nyíregyházi Kossuth tér csücskére, és megszervezett egy rádiós beszélgetést a karikatúraszakma ügyeiről, bajairól.



Bakáts Tibor Settenkedő, a beszélgetés ügyvivője sodorta a gondolatok fonalát, mi pedig igyekeztünk nagyon okosan meglátni a helyzet állását, elemeztük a problémák gyökerét, listáztuk a válságjeleket, szóval volt ám mélység és súlyosság.



Így aznap csütörtökön elöntötte a karikatúra a főteret, alig lehetett oldalazva kerülgetni.



A színház galériájában pedig szintén gyülekeztek a rajzok, a heti eseményeket idézgetve.



És ezzel vége a mókakacagásnak, kezdődjön az ősz, a sárguló falevelekkel.

2 megjegyzés:

ambroszia írta...

Ha esetleg Miskolc felé járnál dedikálni, légy szíves már előtte itt közhírré tenni, hogy egy autogramra meglátogathassalak :)

Marabu Jogtulajdonos írta...

Dodótevoválás ügyben tárgyalok egy tetkószalonnal, ha összejön, országos turnét szervezünk, és orodzsinál dodókat tetkózunk hátra meg homlokra. Akár Miskolc felé is.