Hát bizony, az emberek ilyenek

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

van egy cigány barátnőm, aki nagyon erkölcsös, tiszta életű, jó asszony.

albérletet kell keresnie, viszonylag rövid időn belül, két kisgyerekkel.
Eszetekbe sem jutna, mennyire nehéz ügy ez ma.

őmiatta sajnálom ezt az egész helyzetet. és ő nem bohóc egy kalózhajón, hanem ember az emberek közt.
gabaly

Marabu írta...

Ajhaj, micsoda világ ez.

Évekkel ezelőtt rajzoltam ezt a viccet. Akkor úgy olvasta mindenki, ami volt: egy aranyos blődli, és pont.

És lám, mit tesz velünk az idő, Gabaly, most megnézed ezt a viccet, és úgy érzed, figyelmeztetned kell arra, hogy cigány barátnőd is ember az emberek közt, és nem egy odanemillő, idegen elem. Mert hátha figyelmeztetned kell ilyesmire, mert ez nekem talán eszembe se jutna.

És hozzáteszed, hogy cigány - aki nagyon erkölcsös, tiszta életű. Lám, milyen időket élünk, az ember észre sem veszi, hogy ilyesmiket tesz hozzá a mondandójához.

Van egy zsidó barátom, de ez egy rendes zsidó. Van egy szlovák barátom, akinek van egy magyar barátja, de az egy rendes magyar.

Maradjunk annyiban, hogy ez a vicc maradjon csak egyszerű blődli vicc. És az Auguszt legyen erkölcsös, tiszta életű, jó Auguszt. A kalózok meg tudja fene.

A karikaturistáknak is sokszor meg kell küzdeni az előitéletekkel, és ők ezt így röhögtetve teszik. Ha meg röhögés helyett sírás van, akkor szólnak nekik, hogy ez rossz vicc vót.

Majd csak lesz valahogy.

Névtelen írta...

használati útmutató a föld nevű bolygón történő utazáshoz:
lélegezzünk mélyeket.
nézzünk körül. lássuk a világot.
nézzünk magunkba. lássuk magunkat.
ja, ez nem olyan könnyű.
akkor legyünk kíváncsiak arra,
minek látnak bennünket azok,
akiket mi másnak látunk.
töprengés következik.
miattunk látnak minket valaminek?
miattunk látjuk őket valaminek?
hopsz.
lélegezzünk egy mélyet, ez: sóhajtás.
ismételjük a gyakorlatot többször: röhögjünk.
közben tessék egymásba kapaszkodni.
*fr

Névtelen írta...

Kedves, és nagyon kreatív és általam is nagyonis elismert Marabu úr!
Én szeretem az Ön viccjeit, rajzjait, hiszen azért is örültem meg annyira, hogy megtaláltam ezt a blogot. Sajnálom hogy ez alapján a rajz alapjánmost ilyen negatív gondolatok sikerültek ki a fejemből. :( Az a baj hogy érzékeny pontomra tapintott a rajz. illetve nem baj. sajnos van nagyon sok hasonlóság a valós cigányhelyzet és a rajz között. sajnos. A rajzocskának napjainkban sok mondanivalója van. És valóban meg kell oldani, és nem lehet kikerülni. aki bohóc azt nem alkalmazzák kalózhajón. Mi lesz akkor a sok bohóc sorsa? csak ilyenkor mindig szíven üt az általam említett ismerősöm, akiről mindenki azt hiszi hogy bohóc, mert bohócruhát örökölt...
Ha jobban belegondolok, ez a rajz az élet sok területén igaz, nem csak ott ahova én beleképzeltem. Még kiderülhet az is hogy én vagyok Auguszt. vagy Ön. nem is sejthetjük mennyi Auguszt él köztünk. Sajnálom hogy egyből rosszra gondoltam. Ha kicsit többet gondolkodtam volna és nem csak írok, lehet hogy rájövök hogy ez több mint amit első ránézésre gondolok...

Névtelen írta...

gabaly voltam :)

op ti mist írta...

nézzük pozítívan:
A Cicifiksz nevezetű rettenthetetlen háromárbócos tengerjárón már ott szolgál Fura Fred mellett Dodó is a hétpróbás gazfickó. A kapitány az aláírt szerződés után lepacsizik az új belépővel, csak fogproblémák gyötrik, ezért vicsorít. De biztosan azt dünnyögi: "adj egy ötöst"

na ez is bennevan

Névtelen írta...

Ez állati!

Máté