Mint Pilátus a Crédóba

Halász Géza egy karikatúrújával díjat nyert az idei World Press Cartoon pályázaton. (Vivát.) A díj ilyenkor ugye a díjazotton kívül még megtisztel másokat is, többek közt a magyar karikaturista közösséget, az országot, a lapot ahol a rajz megjelent, és így tovább.
A hír megjelent az Index blogon, és nosza, követték is hozzászólások.
Aki szeret szomorú lenni, annak érdemes odakattentani és átfutni a beszólásokat, és eltűnődni a sok álnév mögötti álgondolatról és áltájékozottságról, - az internetes beszólóműfaj csüggesztő mintapéldányaira bukkanhatunk a tájon.
És ami számomra a legmegdöbbentőbb, még az én ártatlan nevemet is felhasználják némelyek arra, hogy azzal püföljenek, genyázzanak valakit.
A fenébe, a saját nevüket nem merik odaírni, de az én nevemet összefogdossák, hogy mást ócsároljanak vele.

4 megjegyzés:

rgranc írta...

(Legelőször is megjegyzem, hogy ott nem kommenteltem.)

a) Nekem se jön be a díjnyertes karikatúra. Ennél tényleg sok-sok szimpatikusabbat látni.
Persze gratula a díjért, de attól, hogy mittomén Britney Spears Grammyt nyer egyszer, még nem kell szeretni őt, és gond nélkül össze lehet hasonlítgatni Madonnával, nem?

b) A te neveddel nem genyáznak, és én is jobban szeretem a te rajzaid talán mindegyikét, mint ezt, akármilyen díjat nyert is.

Névtelen írta...

mint váci mondom Önnek:

Fel a fejjel!

Üdvözlettel:

Marabu

:-)

Jancsó István írta...

Csak azért linkeltem be a rajzot (a gratuláció mellé), mert szerettem volna, ha arról a díjról is hallanak az emberek. Lehet, hogy nem kellett volna (vagy bénán csináltam), a kommentelők elmeállapota sajnos csak utólag tűnt fel. Sajnálom.

Üdvözlettel:
Jancsó István

Névtelen írta...

se bénázás nem volt,
se helytelen linkelés,

nem is értem, miért kéne sajnálkozni