Most inkább nincs cím

18 megjegyzés:

Unknown írta...

Egyszárú szemüveg?

Karbonade írta...

Ahha, szóval itt van a harmadik gyerek.

De még mindig nem értem a poént.

Névtelen írta...

bizony,
öröklődő félszárú szemüveg,
egyszerű genetika
*fr

Névtelen írta...

Volt már, hogy hat ujjat rajzoltam. Akkor persze mindenki lusta volt végigszámolni, nem is jött reklamáció.

szajmon írta...

a szemüvegből lehet tudni hogy melyik apjára ütött.

Névtelen írta...

nem ertem a poent. Homoszexualis orokefogadas, miert vicces? Fogsz nekunk meg rajzolni szoros-ronda leszbikusokat is, hogy ezen is nevessunk (nok egymassal, muhaha)?

Ennel azert szubtilisebbnek es megertobbnek ismertuk Ont.

Gyerekek ilyen helyzetben:

"question: do you feel like you're missing out... on something...

Renzi: on a daily basis no. But one thing I benefitted from was the work it takes to maintain a queer family because there's no blueprint. Other families maybe take that for granted. You don't have to do the work of maintaining those bonds. That makes me feel so much more connected to my family every day. we don't take it for granted. That's so amazing."

"Alex: one more thing, I think you should encourage your kid to have people over, like, friends over, because as soon as they're exposed to an lgbt [azonos nemu szuloju] family, all my friends like my parents. my parents are like the coolest parents in school. people ask to come over so they can hang out with my parents. I notice an instant change in their personalities... my one friend was a teensy bit homophobic when I first met him and I told him that's not cool. And then he came over and went, wow, they're like my mom. he realized they're the same as other parents, and he totally changed since that day.

Sarah jr.: apparently we all have the coolest parents at our schools.

Alex: That's my advice to you. Be prepared to be the coolest parents."


http://badgermama.blogspot.com/2006/04/lgbt-familes-teen-advice-to-parents-be.html#comments

Névtelen írta...

kedves illető
(akinél hiányoznak az ékezetek),
ne feledd,
nem csak másokon nevethetünk,
szabad másokkal együtt röhögni
magunkon is
(a szoros leszbiánusok persze kivételek, azok táguljanak).
*fr

Névtelen írta...

Elolvastam a leveleket, az angol mellékekkel együtt. (Kár, hogy nem tudok angolul, így nem volt olyan tanulságos, mint kellett volna.)

A szerző-műalkotás-befogadó háromszögről annyit, hogy az olvasó a saját érzelmei, hangulatai, indulatai, ismeretei, szokásai, előitéletei stb alapján értelmezi a művet, és ez nem mindig esik egybe a szerző saját gondolataival. Ez nem probléma, sőt, ettől igazán változatos és élvezetes egy mű. A probléma az, amikor az olvasó (befogadó) a saját értelmezését visszavetíti a szerzőre. Bizony, ilyenkor fals következtetések állhatnak elő.

Még annyit, hogy mindenképpen illik megkülönböztetni egymástól a humort és a szatírát. Az együtt nevetést és a gúnyos nevetést. Nem mindegy.

Rajzoltam én már vicces rajzot (muhaha) heteroszexuális érdeklődésű urakról is, meg katicabogarakról, szakácsokról, rendőrökről, prédikátorokról, ovónőkről, impotens pasikról és kertitörpékről is. Talán azért mert gyűlölöm őket, vagy esetleg viszolygok tőlük? Vagy tán a bennem lappangó katicabogártól való félelmem miatt lettem katicafób és rajzoltam katicabogár tárgyú viccet?

Rossz Marabu!
Ül.
Helyedre!

Névtelen írta...

Egyébként a kaktusz nem vicces. Vannak kaktuszos témájú viccek, amik viccesek.
A foci nem vicces. Vannak foci témájú viccek, amik viccesek.
A homoszexuális örökbefogadás nem vicces. Vannak homoszexuális örökbefogadás témájú viccek, amik viccesek.

A skalpolás nem vicces. Vannak skalpolás témájú viccek, amik viccesek.

Névtelen írta...

Kedves Marabu, aki valaszolt is, pedig meg az ekezeteim sincsneek keznel, es akit amugy tenyleg nagyrabecsulok, ezert jarok a blogjara is,

viccelodni persze mindenrol lehet, viszont itt ugy tunt, a dolog maga a vicc. On szerint hol rejlik a poen, ha nem az orokbefogadas tenyeben? Ott, hogy a szemuvegnek fel szara van? Vagy hogy a labdan az atlagosnal 12 szazalekkal kevesebb (tobb) a potty?

A kaktuszhoz irt On poent, szoveget, plusz infot, nem azon nevetunk, hogy hehe, kaktusz, hanem a pizsamajan. Itt ezt nem latom.

Tenyleg nagyon orulnek, ha vegre kiderulne, mi itt a poen, ahogy az elottem szolokbol tunik, masnak sem igazan esett le. HA nem az, hogy ez csak a "szuloket" teszi boldogga, mert a gyerek az amugy tenyleg eleg elesettek tunik, es ezt tutira elobb veszi eszre barki, mint azt, hogy ugyanugy nem latszik a rovidules miatt a jobb fule, mint az egyik apjanak.

Persze ezt csak mint kedvesseget kerhetem, ramorogni a rajzolora a sajat ingyenes blogjan nem lenne tul szep a reszemrol.

[nem akarom ketszer kuldnei, de lehet, megis igy fog siekrulni, elnezest.]

Névtelen írta...

Sajnos nem tudok segíteni a poénkeresésben. Ebben a rajzban nincs semmi megmagyarázható gondolat, csak hangulat. Nem tudom szavakkal leírni, akkor író lennék, nem rajzoló. Megnyugtatásul: innen nézve nincs semmi bántó ebben a rajzban. Persze aki meg arra van beállva, az amonnan nézve úgyis megsértődik. (Rám már megsértődött olvasó olyan viccem miatt is, ami az úszólápokról szólt.)
Nekem ez nem volt kínos téma, ezért mertem humorizálni vele. Akinek kínos, az meg inkább lapozza át.

Uff

Névtelen írta...

Megmondóember aszongya:
1; Nekem nagyon bejött a rajz.
2; Miért érzem azt, hogy Mr. Anonymus keresi a lehetőséget arra, hogy megsértődjön...? Ha egy poént (karikatúrát, gondolatot, érzést, stb.) magyarázni kell, az sztem gáz.
3; Nem hiszem, hogy a XXI. században bármiféle tabunak helye lenne a művészetben. (Bár pl. egy Mohamed-karikatúrához kellene némi bátorság még ma is...:D).

Eztííí írta...

Én értem:) *dicsekszik*
és sztem nem sértő
ha valami nem megy jó néha magunkban keresni a dolog miértjét

Névtelen írta...

No, bevallom én sem tudom, hogy itt éppen mit akar a kedves rajzoló a karikatúra eszközeivel bemutatni nekünk.
De nekem úgy rémlik, mintha láttam volna ezt a képet valami újságban. Netán a HVG-ben? Mert ha így van, akkor lehet, hogy el kellene olvasni a cikket, amihez ezt az illusztrációt készítetted Marabu.

Üdvözlet, Máté

Névtelen írta...

de gyerekek,
az azért mégis csak jó,
ha van az embernek édesanyja,
akinek bele lehet kapaszkodni
a konyhaszagú kötényébe,
ha baj van,
vagy akinek a becsületéért
harcba lehet szállni az erősebb fiúkkal az iskolaudvaron,
vagy akinek az elismerésére vágyva szteppelünk a színpadon,
nem?
vagy ez hülyeség?
á, túl van bonyolítva ez a karikatúra
a két összenőtt nagybácsiról Phitsanulokból,
meg az elkámpicsorodott rabosított
anyátlan kiskölökről,
akivel senki se játszik,
ráadásul még ki is röhögjük őt
*fr

Névtelen írta...

ugyanaz a nevtelen

Ugy irod, mintha az anyukajat megoltek volna, csak hogy a gyerekhez jussanak. teljesen ertelmetlen. Azert kaptak a gyereket, mert valaki nem akart abortalni ,de felnevelni se
: ha csaladi ertekek meg ilyesmi motival, akkor gondold at, tenyleg jobb lett volna, ha elvetetik a gyereket?

Egy apa is tud fozni, tud biztonsagot nyujtani, tud buszke lenni a fiara, es amig hozzad hasonlo erzekeny lelkek vannak, addig meg verekedni is lehet a becsuleteert az iskolaudvaron ("Inkabb maradtal volna az arvahazban, minthogy azok a buzi szuleid orokbefogadtak volna!")

Marabu, latod, ennyit a szubtilitasodrol. ez egy EGYERTELMU "vicc". Es ehhez semmi koze ahoz, amit azota pakoltal, mert azok ennel mind joval bonyolultabb, keteselyesebb popenok. Legalabb ismerned el...

Névtelen írta...

Elismerem.

Jó éjt, és nyugodt, mosolyteli szép holnapot.

hogefilm írta...

a megmosolyogtató az egészben az, hogy adott egy kép a képben: két fickó, alatta egy francia ágy, és az ágy előtt egy szomorú gyerek labdával.
egyeseknek ettől kinyílik a bicska a zsebükben; saját agyuk tuszkolja bele a képbe a szerző homoszexualitással kapcsolatos vélt ellenszenvét.
előítéletet sejtenek, holott bele sem gondolnak, hogy talán azért szomorú a gyerek, mert elcsapta a gyomrát a sok csokitól, vagy mert szobafogságra ítéltetett egy eltört váza miatt.