Kazo Kanala, Pozsonyból

Néhány napja itt járt nálunk Kazo Kanala, pozsonyi szlovák barátunk, hogy emlékeztessen minket, hogyan kell szakszerűen sörözni. Nem volt túl elégedett a pesti vendéglátóipari egységek sörügyi ellátottságával, de mégsem lett köztünk ebből szlovák-magyar konfliktus, ugyanis én is tapasztaltam, hogy sörügyileg a legkisebb szlovák falu leglepattantabb kocsmája is szakszerűbben felszerelt, mint bármelyik hely, ahová Pesten vasárnap-hétfőn betértünk.

Halász Géza feszülten figyeli Kazot, aki az aktuális nemzetközi problémák mélységét ecseteli:

Halász Géza megrendülten tapasztalja Kazo elkeseredését.

Halász Géza sörbe fojtja bánatát. Kazo is ezt tervezi, de ő jobb szeretné inkább Corgonba fojtani. Na majd otthon, Pozsonyban.


Kazo egyébként a Duna tévé meghívására utazta le a Pozsony-Budapest távolságot, hogy a Heti Hírmondóban néhány szlovákiai magyar közt ő is hozzászóljon a napok vezető közéleti témájához. (Klikk, és kábé a 16 és feledik perctől indul.) Véleménye szerint egyébként "repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg, ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg". Ebből kifolyólag pedig ne hajigálózzon már senki efféle francos nehéz kövekkel.

"Szeressük egymást, és erről van szó."

Nincsenek megjegyzések: