Második Dodós könyv


Nemsoká beköszönt a november, és elhozza nekünk ajándékba a második dodós könyvet. A KEPREGENY.HU kiadó vállalta a Nagy Mű munkálatait.
Azoknak, akik nem tudják, mit jelent az, hogy dodós könyv, annak egy kis segítség.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az a Dodóskönyv?
A Dodóskönyv a dodós képregények összegyűjtött változata, amiben az egy négyzetméterre eső dodók száma meghaladja az egy négyzetméterre eső töpörtyűspogácsák számát, mert ha nem így lenne, akkor nem Dodóskönyv lenne, hanem Töpörtyűspogácsáskönyv, de az meg nem jó, mert azon nem lehet röhögni.

Mik azok a dodók?
A dodók hosszúkás, meg széleskés, meg mindenféle mintás és mindenféle formás képregényfigurák, amiket úgy lehet megkülönböztetni a többi képregényfigurától, hogy ezeknek csápjuk is van, már persze ha nem veszítették el, vagy ha nem befelé nőtt.

Miért akarunk dodókat nézegetni könyvben?
A dodónézegetés mindig mulattatási célból történik, ami könyvlapozgatás közbeni folyamatos tevékenységként nyilvánul meg, a szabadidő hasznos kitöltésének keretében. A dodósviccek nézegetése serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, és fehéríti a fogakat.

Akinek megvan az első kötet, vegyen másodikat is?
Igen, az első számú dodóskönyv mellé odakívánkozik a második kötet is, mert az Univerzum teljessége ezt így kívánja meg. Azonkívül pedig, akik szeretnének dodóskönyveket tenyészteni, azoknak muszáj megvenni a két kötetet, egymás mellé tenni őket a polcon, és éjszakára lekapcsolni a villanyt. Néhány hónap múlva a nőstény dodóskönyv megellik, és megannyi kis dodóskönyvecske fog fickándozni a polcon.

Rajzok a zónákról


Miért nem érek rá rajzokat feltenni?

Na ezt most nincs időm kifejteni, mwrt sajnos nem érek rá.

Október



Duna TV

Szorgoskodom a kötelességeim közt, aztán tessék, a blogírás meg elhanyagolódik közben, pedig a folyamatosság lenne ennek a formának az értelme.
Na mindegy, akkor most kukkantsunk vissza október elejébe, mi az, amiről elmulasztottam hírt adni.

Például a Duna TV jó szokásához híven nem igazán celebeszek emésztési szubkultúrájáról tájékoztatja nézőit, hanem egyéb kulturális eseményekről, például a bécsi Collegium Hungaricumban megrendezett karikatúrakiállításról. Bizony, megint a Duna TV az, ahol karikatúráról találunk hírt.

Katt ide:
http://www.dunatv.hu/musor/videotar?pid=346067
aztána Kikötő videótárában a 2009. 10. 04-i műsorra katt, ahol az első hírt jómagam illusztrálom, a húsz évvel ezelőtti idők kicsiny részletét idézve.


A kiállításról egyébként nem sokat tudok, nem is tudtam, hogy végül megrendezték, annakidején a szervezése elég ripsz-ropsz, kurtán-furcsán, sitty-sutty zajlott, nem tudom, milyen rajzaim kerültek a falra, egyről tudom, hogy ott van, de az elég kínos, - valami közepes színvonalú, egyszerű és együgyű újságviccecském, aminek közel se lett volna helye kiállításon, pláne olyanon, ahol nemzetközi, jó nevű rajzolók társaságában van.
Nagyon ciki, talán szerencse is, hogy nem tájékoztattak az eseményről, mert ha azt is meglátom, még milyen egyéb rajzom sodródott oda, valószínű, hogy csúnya indulatszavak hagynák el ajakamat. (A riportban megmutatott többi rajz saját illusztráció, nem a kiállításhoz van köze.)

Mi hír volt a Hávégében?

Volt kémkedős hír:

Meg volt feljelentős hír:

Volt szoctreálszobrászművészet hír:

Meg volt Nobel-díj hír, de a Hávégében ugye szöveg nélkül, a szövegezés csak itt, a blogos magánterületen ragadt rá:

Szülinapi állatkert

(Figyelem: a cselekmény a bal fölső sarokban játszódik.)

Rajzok mostanábanból

Mi mindenről rajzoltam mostanság a Fórum rovatban? (Válogatás hirtelenjében, kárpótlásul a blogtalanra sikerült októberért.)

pld. Összefogásról:


pld. Unióról:


pld. Tévéről:


pld. Polgármesterúrról:

pld. Húsz éves MSzP-ről:


pld. MÁV-ról:

pld. Egészségügyi adathalászatról:

pld. Kádározásról:


pld. Egyázakról:

pld. Orvosokról:



pld. Interneti trécselőkről:

Volt még más is, azt majd máskor.